Femke

'Half & half'

Show solo hoofdklasse:

Femke danst show solo voor haar 10e seizoen.

Haar 1e thema was 'turn into a butterfly'. Ze hield ervan om het publiek te entertainen en haar doel was geslaagd. Ze steeg maar liefst 52 punten in 1 jaar.

In haar 2e jaar show solo kozen we voor een sexy-jazz dans getiteld: 'My boyfriend's back'. Wat kon zij power overbrengen!

Voor haar 3e seizoen hebben we weer iets helemaal anders gekozen, lyrical-stijl. Femke is een grote fan van Frozen, daarom dansen we op het liedje 'let it go' en transformeert ze helemaal in Elsa!!

Voor haar 4e seizoen heeft Femke gekozen voor een andere Disney film: Pocahontas. Op het liedje 'Colors of the wind' danste Femke zich een weg naar de kampioenschappen.

In het 5e jaar kozen we een contemporary solo. Een gevoelig thema 'Note to God'. Waarbij ze de wereld laat zien, dat we het niet alleen aankunnen maar samen veel sterker zijn.

In het 6e jaar kozen we een gevoelig thema: 'The girl from the well'. Ze vertelt een verhaal waarbij ze vermoord werd, maar terug komt om te spoken bij alle kindermoordenaars.

In haar 7e jaar danst Femke voor het eerste in de jeugdcategorie, dit opnieuw in lyrical/contemporary. Een zeer emotioneel thema waarbij ze afscheid neemt van een overleden vriendin.

8e jaar solo, wederom lyrical/contemporary, een verhaal waarbij ze ze zingt over haar ex-vriend die een nieuwe relatie is begonnen. Femke eindigde stevast op het schavot en wou graag naar de kampioenschappen met deze choreo. Helaas werd het seizoen vroegtijdig stopgezet door Covid-19.

In haar 9e jaar gooiden we het over een andere boeg. Nieuwe mimiek-uitdagingen, nieuwe acrobatiek en bewegingen die themagebonden zijn. 'Transform'. Waarin Femke letterlijk transformeerde naar een monster! Helaas was er in dit seizoen geen Europees kampioenschap, maar gelukkig wel veel virtuele wedstrijden verspreid over de hele wereld waarbij Femke enorm mooie prijzen & special awards behaalden. 

In haar 10e jaar kozen we opnieuw voor contemporary. 'Body love', waarbij ze een boodschap heeft voor iedereen: wees fier op wie je bent en beoordeel niemand op het uiterlijk. Met deze dans is Femke geselecteerd voor de wereldkampioenschappen in Portugal waar ze een knappe 16e plaats behaalde.

Dit jaar werkt Femke nog harder want ze stijgt in de leeftijdscategorie naar hoofdklasse. We kozen opnieuw voor een donker maar duidelijk thema: 'half & half'. Waarbij ze transformeert van half mens/half wolf, naar een volledige wolf.

BK 2022 (jeugd) >> ZILVER
BK 2021 (jeugd) >> GOUD
BK 2020 (jeugd) >> cancelled door Covid-19
BK 2019 (jeugd) >> BRONS
BK 2018 (junior) >> BRONS
BK 2017 (junior) >> ZILVER
BK 2016 (junior) >> BRONS
BK 2015 (junior) >> 4e plaats
BK 2014 (junior) >> BRONS
BK 2013 (junior) >> BRONS

EK 2022 (jeugd) >> 4e plaats
EK 2021 (jeugd) >> cancelled door Covid-19
EK 2020 (jeugd) >> cancelled door Covid-19
EK 2019 (jeugd) >> 6e plaats
EK 2018 (junior) >> BRONS
EK 2017 (junior) >> 4e plaats
EK 2016 (junior) >> 7e plaats
EK 2015 (junior) >> 9e plaats
EK 2014 (junior) >> 12e plaats
EK 2013 (junior) >> 12e plaats

Trainster: Shana

     

 

Missie

Dansgroep de Vogelzangers is een jeugdvereniging te Zonhoven die kinderen en jongeren wil begeleiden in hun ontplooiing tot een uniek persoon door middel van onze danssport, hierbij rekeninghoudend met het individu.


> Privacyverklaring

Social Media


Partners

Adres


De Vogelzangers
Sint Jozefsstraat 8
3520 Zonhoven, Belgiƫ
T: +32 (0)472 56 50 75