Over ons

Wie zijn we en wat doen we.

Een korte geschiedenis

Dansgroep de Vogelzangers werd opgericht te Zonhoven op 1 maart 1975 onder de naam "K.V. de Vogelzangers".
Liliane Broers, reeds vele jaren actief in de danswereld, introduceerde het toenmalige "dansmarieke" bij Karnavalvereniging de Vogelzangers.
Alzo werd Liliane trainster van meer dan 40 dansertjes. We werden lid van de Belgische bond BFCD alsook van de overkoepelende internationale bond IIG.
Reeds van in het prille begin werd er deelgenomen aan tornooien in binnen- en buitenland. Daarnaast werden ook tal van optredens verzorgd in heel Limburg. Het palmares van de Vogelzangers werd al vanaf 1976 ingevuld en de vereniging werd een geduchte concurrent voor alle toppers op internationaal niveau.
Door de jaren heen werd "K.V." vervangen door "Dansgroep", daar het wedstrijdgebeuren de bovenhand kreeg op het karnavalgebeuren.
Naast deelname aan tal van tornooien is het organiseren van zulke tornooien een sterk punt van de Vogelzangers.
We hebben ons dan ook al twee maal gewaagd aan de organisatie van de Europese Kampioenschappen. Dit in 1991 en in 2000 met telkens een subliem eindrapport als resultaat.
In 1995 werd de overstap gemaakt naar de internationale bond EFDO alsook de Belgische bond BDO.
Na dertig jaar is er een groot verloop geweest van dansers en trainsters, doch de trainingslocatie heeft een vaste stek gevonden sinds 1983 in de "oude jongensschool" in de Sint-Jozefstraat te Zonhoven.

Ondertussen hebben we in 2016 nieuwe danslokalen gekregen op hetzelfde adres.

 

Missie

Dansgroep de Vogelzangers is een jeugdvereniging te Zonhoven die kinderen en jongeren wil begeleiden in hun ontplooiing tot een uniek persoon door middel van onze danssport, hierbij rekeninghoudend met het individu.

 

Visie

In de toekomst wil Dansgroep de Vogelzangers een bredere naambekendheid verwerven en naar buiten treden als vereniging en dit voornamelijk met de gardedans.Onze vereniging wil dat de danssportdiscipline "gardedans", die centraal staat binnen de vereniging, ook in de toekomst centraal staat waarin onze vereniging een vooruitstrevende rol willen spelen binnen de competitie. Toch willen wij openstaan voor andere dansgenres en iedereen de mogelijkheid geven om binnen onze dansvereniging te dansen zowel competitief als recreatief.In de vereniging houdt men voortdurend rekening met het individu en zijn we ons bewust van de opvoedkundige rol als begeleider.Om dit te realiseren is het noodzakelijk dat er een goede samenwerking is tussen de vier partijen binnen de vereniging: dansers, trainsters, ouders en bestuur.

Missie

Dansgroep de Vogelzangers is een jeugdvereniging te Zonhoven die kinderen en jongeren wil begeleiden in hun ontplooiing tot een uniek persoon door middel van onze danssport, hierbij rekeninghoudend met het individu.


> Privacyverklaring

Social Media


Partners

Adres


De Vogelzangers
Sint Jozefsstraat 8
3520 Zonhoven, Belgiƫ
T: +32 (0)472 56 50 75